Što je to nistagmus i da li je izlječiv?

Poštovani, imam dijete od 5 godina i ustanovljeno mu je da ima nistagmus, tj. trzaje oka, a uz to i kratkovidnost. Dobio je veliku dioptriju -15 i -13, pa me zanima da li se to s vremenom može smanjiti i što u stvari znači nistagmus? Pročitala da je neizlječiv pa sam se uplašila. I ako bi mi mogli dati kakav savjet što se tiče te dioptrije i nistagmusa? Hvala Vam!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nistagmus, trzaji oka
Dean Šarić
Poštovana,

nistagmus je neurološki poremećaj i u pravilu nije izlječiv. Dioptrija je zaista velika, stoga su potrebne redovite kontrole dječjeg oftalmologa s vrlo preciznim korekcijama. Također je potrebno što prije preći na nošenje kontaktnih leća.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 − četiri =

Back to top button