Smijem li operirati strabizam nakon laserskog skidanja dioptrije?

Poštovani doktore, obavila sam lasersko skidanje dioptrije PRK metodom prije 2 mjeseca u Optical Express-u, no osim toga imam još i strabizam, odnosno oči su mi previše okrenute prema nosu. To imam od djetinjstva. Zanima me da li i kada mogu ići još i na tu operaciju? Da li je uopće pametno opet dirati oči i kolika je vjerojatnost izlječenja? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

operacija strabizma nakon laserskog skidanja dioptrije
Dean Šarić
Poštovana,

možete se operirati, naravno u dogovoru s oftalmologom-strabologom. Ako Vas strabizam jako smeta estetski, operacija je opravdana. Vjerojatnost izlječenja ovisi o cijelom nizu čimbenika, detaljnije će Vam reći strabolog na pregledu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 2 =

Back to top button