Ne dobivam oštar vid s kontaktnim lećama

Poštovani, nosim naočale od svoje 3 godine. L +2,75, D +2,50 cyl 0,25. Htjela bih nositi kontaktne leće. Bila sam na 3 pregleda, ali još nisam dobila dioptriju leća kojom bih postigla oštar vid na desnom oku. Jednom sam dobila leću +2,00, jednom +2,50 a jednom +2,25. Uvijek su to bile mekane leće. Da li mi možete savjetovati što da napravim? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oštar vid s kontaktnim lećama, leće i oštrina vida
Dean Šarić
Poštovana,

ako sa naočalama postižete bolju oštrinu onda sigurno treba postići takav vid i sa lećom. Moguće da je riječ o neprepoznatom astigmatizmu. U svakom slučaju inzistirajte na promjeni leća (pa ako ne ide drugačije možda sa polutvrdim lećama) dok ne dobijete zadovoljavajući vid.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedanaest + 14 =

Back to top button