Ne dobivam oštar vid s kontaktnim lećama

Poštovani, nosim naočale od svoje 3 godine. L +2,75, D +2,50 cyl 0,25. Htjela bih nositi kontaktne leće. Bila sam na 3 pregleda, ali još nisam dobila dioptriju leća kojom bih postigla oštar vid na desnom oku. Jednom sam dobila leću +2,00, jednom +2,50 a jednom +2,25. Uvijek su to bile mekane leće. Da li mi možete savjetovati što da napravim? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oštar vid s kontaktnim lećama, leće i oštrina vida
Dean Šarić
Poštovana,

ako sa naočalama postižete bolju oštrinu onda sigurno treba postići takav vid i sa lećom. Moguće da je riječ o neprepoznatom astigmatizmu. U svakom slučaju inzistirajte na promjeni leća (pa ako ne ide drugačije možda sa polutvrdim lećama) dok ne dobijete zadovoljavajući vid.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button