Oko je promijenilo boju!

Poštovani doktore, molim vas za savjet. Moj dečko ima 33 godine i jučer je došao sa posla s veoma čudnom promjenom na oku. On ima plave oči, tamnija nijansa. Radi na površinskom kopu u Drmnu, i jučer po povratku sa posla, inače prvi radni dan poslije odmora, došao je sa promjenom na oku. Desno oko je promjenilo boju, nešto je svjetlije ali mutno plave boje. Čak i zjenica izgleda siva u odnosu na drugo, zdravo oko. I kapak mu se neznatno spustio. Da li je ovo neko ozbiljno oboljenje i što da radimo. Inače, naš strah je utoliko veći jer je on imao karcinom 2007. godine (hockins limfoma), pa smo sad zaista zabrinuti. Sinoć pred spavanje stavio je mast za oči (hloranfenikol). Nadam se da ćete razumjeti našu zabrinutost i da ćete nam brzo odgovoriti. Veliko hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Oko promijenilo boju, promjena boje oka, oko promenilo boju
Dean Šarić
Poštovana,

zvuči dosta ozbiljno, što prije se javite najbližem oftalmologu. Moguće da je riječ o upali šarenice ili glaukomu. Ne gubite vrijeme!!

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 × tri =

Back to top button