Očni nalaz blaga fovealna depresija – značenje?

Poštovani doktore, htjela bih vas pitati što znači blaga fovealna depresija na zadnjem segmentu oka i istenčene rožnice, jer imam cornealnu distrofiju s erozijama. Uradila sam i pregled prednjeg segmenta oka i ta distrofija je nasljeđena od moje majke. I ona i moja sestra je imaju. Doktor mi za sada ne predlaže keratoplastiku. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

blaga fovealna depresija
Dean Šarić
Poštovana,

blaga fovealna depresija jest nalaz makule koji se navodi kao malo različit od idealnoga, ali mislim da to treba za sada zanemariti. Distrofija rožnice je ozbiljna dijagnoza, pogotovo ako zahtijeva keratoplastiku. Slijedite upute vašeg oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šest + 20 =

Back to top button