Nagli rast dioptrije kod djeteta

Poštovani, moja djevojčica od nepunih 6 godina ima dijagnozu visoke kratkovidnosti, trenutno nosi naočale minus 12 i to je vjerojatno genetska greška, jer je rođena sa apgarom 1010 i trudnoća je bila uredna. Međutim, ona je još mala. Upoznata sam sa mnogim činjenicama u vezi njene kratkovidnosti, tipa da boravi vani, izbjegava tv i kompjutor itd. Opet mi nešto ne da mira i pitam Vas, da li postoji još koji specijalistički pregled osim širenja zjenica? To je sve što je ona obavila uz lasersko mjerenje dioptrije. Molim Vas odgovoru jer jako se teško pomiriti i čekati povećanje dioptrije a financijski je doslovno neizdrživo svako malo mijenjati dioptriju. Bojim se da joj se očni mišići više niti ne jačaju zbog naočala. Molim Vas savjet, bilo kakav.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nagli rast dioptrije
Dean Šarić
Poštovana,

ovako nagli rast dioptrije zaista je rijedak. Treba svakako isključiti glaukom kao mogući uzrok, također i mogućnost ektazije kao i još neke bolesti koje se manifestiraju visokim dioptrijama. Ako dakle isključimo ove mogućnosti i doista je riječ samo o kratkovidnosti, preporučio bih nošenje kontaktnih leća.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 × pet =

Back to top button