Može li se herpes oka kompletno izliječiti i da li se može prenijeti?

Poštovani doktore, imam herpes oka prema nalazima Kliniken Herpes PCR. Zanima me da li se može kompletno izliječiti i da li se može prenijeti na suprugu ili djecu? Koristim Valaciclovir 500 dva puta dnevno i Floxal tri dana svakih sat vremena mast i gel. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

herpes oka izlječenje
Dean Šarić
Poštovani,

ne može se izliječiti, ali izbjegavanjem stresa, izlaganja pretjeranom umoru i sličnim uzrocima pada imuniteta može se dijelom smanjiti ili izbjeći često pojavljivanje bolesti. Može se prenijeti na ukućane, stoga u doba aktivne infekcije, a i inače nastojati izbjegavati kontakt i mogući prijenos čašama, ručnicima i sl.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 + 4 =

Back to top button