Mogu li vitaminske tablete pomoći kod zamućenja intraokularne leće?

Poštovani doktore, imam 61 godinu i imao sam operaciju mrene prije 5 godina i drugu prije 4. Sve je bilo u redu do prije jedno 4 mjeseca, kada mi se odjednom zamutila leća koja mi je ugrađena u oko. Normalno da sam otišao kod spec. oftalmologa koji je ustanovio da je operacija mrene vrhunski napravljena, ali da sam vjerojatno izašao naglo na sunce i da je uslijed toga došlo do zamućenja leće. Prepisao mi je vitaminske tablete Vitalux. Jedan mjesec piti, pa jedan mjesec odmarati, pa opet piti. Znači popio sam 2 kutije, tj. 3 mjeseca terapije, ali pomaka nema, i dalje je mutno. Moje pitanje: Mogu li vitaminske tablete pomoći kod zamućenja intraokularne leće? Što i kako dalje? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vitaminske tablete
Dean Šarić
Poštovana,

hm, kako bi Vitalux odmutio leću? Dakle, ili je došlo do zamućenja stražnje kapsule iza leće, što se da riješiti laserom, ili je riječ o degeneraciji makule što zahtijeva pregled retinologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × četiri =

Back to top button