Mogu li se eyefloaters-i pojaviti zbog naprezanja očiju?

Poštovani doktore, već par mjeseci primjećujem tzv. eyefloaters-e na oba oka. Bila sam kod oftalmologa, dioptrija je ok. Radim posao gdje dosta koristim oči i naprežem ih, i primjećujem da mi se zamute i umorne su. Prijateljica ima najmanju moguću dioptriju i kad stavim njene naočale osjećam olakšanje. Pitanje – da li je moguće da se mutnine, odnosno eyefloaters-i pojave zbog naprezanja očiju? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

eyefloaters
Dean Šarić
Poštovana,

nikako, riječ je o prirodnom procesu starenja i denaturacije proteina koji čine staklovinu. Obzirom da s nekim naočalama osjećate bolji vid svakako ponovo provjerite dioptriju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedam − tri =

Back to top button