Laser nije pomogao kod liječenja dijabetičke retinopatije?

Poštovani, molim vas da mi objasnite što da radim, jer laser nije pomogao kod liječenja dijabetičke retinopatije. Naime, majka mi boluje od šećerne bolesti, prima inzulin već tri mjeseca, loše vidi, zamagljeno. U Split je išla na lasersku, od tada se ništa nije poboljšalo. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

liječenje laserom dijabetesa očiju
Dean Šarić
Poštovana,

najvažnija od svega je rigorozna kontrola šećera u krvi. Druga najvažnija stvar je oftalmološko praćenje i liječenje. Laserski zahvati ponekad ne uspiju poboljšati vid, ali barem zaustavljaju daljnje propadanje vida. Svakako se držite iskusnog retinologa, a po potrebi tražite i drugo mišljenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 − jedanaest =

Back to top button