Koža ispod oka boli na dodir i osjeća se kvržica?

Poštovani, kćerka mi je kao beba od pet mjeseci imala na oku daktriocistu, operirana je endonasalno u Vinogradskoj bolnici, poslije toga je sve bilo ok. Međutim od jutros je u kutu tog istog oka na strani nosa boli na dodir i osjeti se kvržica ispod kože, dali bi to moglo bit povezano s tim od prije? Inače sad je prehlađena a i dosta su joj krajnici loši, po preporuci obiteljskog liječnika su za vađenje a u bolnici kod pregleda nisu još za taj zahvat. Ne znam dali je to povezano, jer operaciju su radili u suradnji liječnik s očnog i ORL odjela. Ona sad ima devet godina. Hvala vam unaprijed!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

koža ispod oka boli, kvržica ispod oka
Dean Šarić
Poštovana,

moguće da je riječ o početnom dakriocistitisu – upali suzne vrećice. Potrebna je antibiotska terapija, naravno u dogovoru s oftalmologom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × pet =

Back to top button