Kako liječiti upalu lakrimalne žlijezde?

Poštovani, dva tjedna se dižem s otečenim okom koje tijekom dana splasne. Ali “kvržica” ostaje. Riječ je o lakrimalnoj žlijezdi, osjeti se dodirom. Alergije nisu u pitanju. Zanima me kako tretirati oko? Stavljati obloge ili? Kako je moglo doći do upale lakrimalne žlijezde? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

upala lakrimalne žlijezde liječenje
Dean Šarić
Poštovana,

upala suzne žlijezde je rijetka, ali često prelazi u kroničnu upalu koju je teško liječiti. Ako je doista riječ o upali suzne žlijezde oblozi neće pomoći, svakako se obratite oftalmologu. Ponekad pacijenti zamijene upalu suzne vrećice sa upalom suzne žlijezde.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šesnaest + 17 =

Back to top button