Kakva je Proculin Lens tekućina za leće?

Poštovani, imam pitanje u vezi GP kontaktnih leća, nosim ih od 2009. godine. Prvo sam koristio Boston tekućinu a sada koristim Delta tekućinu, ali bih je promijenio. Zanima me kakva je PROCULIN LENS tekućina za leće? U uputstvu piše da je za osjetljive oči? I kakva su vaša iskustva s NUMBER 1 RGP sredstvom za leće, s obzirom da su i Proculin lens i Number 1 RGP višenamjenske tekućine? Molim Vas ako mi možete odgovoriti mnogo bi mi značilo. Unaprijed zahvalan.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

proculin lens tekućina za leće, Proculin otopina
Dean Šarić
Poštovani,

većina oftalmologa koristi staro pravilo da je najbolja tekućina za održavanje ona koja Vam najviše paše i stvara najmanje problema. To je strogo individualno, sva navedene (i ostale) tekućine su dobre. Ne znam niti za jednu tekućinu koja bi bila izrazito bolja od ostalih.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Što se tiče mog iskustva s Proculin otopinom za leće, kao osoba sa osjetljivim očima mogu reći samo- KATASTROFA. Ne znam šta se desi ali oči me previše peku od nje a ono što sam primjetila jeste da mi leće u očima ne izdrže ni 10h i već osjetim da ih moram vaditi a i ne mogu ih koristiti ni puna 2mj kad koristim tu otopinu, kao da ‘ostare’. Svakako preporučila bih Opti-Free otopinu za leće svima.

  1. Poštovana,

   ne odgovara svaka otopina svima, kao ni uz svake kontaktne leće. Dakle ukoliko vama navedena otopina ne odgovara, ne znači da neće ni drugima.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × jedan =

Back to top button