Kako obaviti “nekomercijalan” pregled za kontaktne leće?

Poštovani, ljubazno Vas molim savjet za pregled i pomoć pri odabiru najpovoljnijih novih leća. Od 1994. nosim mekane godišnje kontaktne leće bez korekcije astigmatizma (D -7,0, L -6,75, bazna krivina 840, veličina 14,5). Međutim, čini se da mi je u zadnje 2 godine astigmatizam postao izraženiji, te više nisam sigurna koje bi torične leće odabrala. Preferiram godišnje leće kao i do sada, koje čistim Aosept otopinom. Nakon zadnjeg pregleda dobila sam slijedeći recept prilagođen jednom proizvođaču:

D -7,50 cyl -1,25 0° 8.6
L -7,50 cyl -0,75 180° 8.6

Obzirom da sam prilično zabrinuta zbog promjene vida u mojim godinama, želim potražiti još koje mišljenje. Ljubazno Vas molim za savjet kako obaviti “nekomercijalan” pregled za kontaktne leće (Kabinet za leće?). Očekujem recept prilagođen anomaliji mog oka, a ne trenutnoj tržišnoj ponudi. Isto tako me zanima Vaše mišljenje o toričnim lećama i iskustva s tjednim / mjesečnim / godišnjim proizvodima. Unaprijed zahvaljujem na Vašem cijenjenom savjetu i pomoći.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nekomercijalan pregled za kontaktne leće, neovisan pregled za leće
Dean Šarić
Poštovana,

svakako bih preporučio neki od kabineta za leće, npr. u KBC “Sestre milosrdnice”. Zamjenske torične leće svakako su bolje rješenje od godišnjih, godišnje leće će polako nestati sa tržišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Postovani,ljubazno vas molim za savjet.Ja sam dugo bila pacijent dr.Nolan pa ga je naslijedio dr.Saric.Ja nosin poltvrde kontaktne lece dioptrija bila -8 lijevo oko a – 12 desno oko.sad nosim naocale jer sam se udala.Jos imam svoj karton kod vas.Sad mi se vid pogorsao,crvene su mi oci peskaju,bole me unutra i kad ih dotaknem bole me.Nisam iz Hrvatske.Pa vas jako molim da mi odg sta da radim.Srdacan pozz.Zekija Selimovic

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button