Kako znati da li će se infarkt oka ponoviti?

Poštovani, kod moje majke je došlo do totalnog gubitka vida na lijevo oko. Doktori su rekli da je dijagnoza infarkt oka. Zanima me što sada da se radi, koji i kakvi nalazi i dali to može utjecati na promjenu vida na desnom oku? Tj. kako da znamo da se ovako iznenadni gubitak vida neće ponoviti i na desnom oku? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

infarkt oka
Dean Šarić
Poštovana,

to ne možemo znati. Svakako je potrebno kontrolirati i držati u granicama normale krvni tlak, dijabetes, faktore koagulacije i druge sistemne faktore koji predstavljaju rizik infarkta.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osam + 14 =

Back to top button