Kako najbrže ukloniti ječmenac s oka bez operacije?

Poštovani doktore, kako najbrže ukloniti ječmenac s oka bez operacije? U lijevom kutu lijevog oka rekli su da imam ječmenac i ako ne prođe da ću morati na operativni zahvat. Ječmenac je navodno na donjoj stranici lijevog kapka a ja se jako bojim, ipak je to oko. Možete li mi pomoći sa kakvim savjetom? Hvala puno.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ječmenac bez operacije
Dean Šarić
Poštovana,

potrebna je antibiotska i kortikosteroidna terapija u dogovoru s Vašim oftalmologom. Ukoliko je došlo do formiranja gnojnog sadržaja, mudrije je učiniti operativni zahvat koji je relativno jednostavan i rutinski. Blizina oka nije problem.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

4 Komentara

  1. Poštovani,
    Već 7 dana sam na klavocin, tobrex mast i kapi. Tek sad se vidi ogromna kvrga u gornjoj vjedi. Bolno je. Ali neznam da li da nastavim sa antibioticima ili je potreban kirurški zahvat kojeg se iskreno bojim. Čitala sam vaše članke i dobro ste sve opisali. Mogu li se izljeciti sa još jednom turom antibiotika? Sa desnim okom veliki pozdrav i očekujem naravno vaš odgovor.

  2. Bok htjela bih vas i ja pitati u vezi ječmenca ovako ja sam dosad dvaput bila na skidanju ječmenca i više ga nemam ali koristim mast maxitrol svaku večer jer ako ne stavim kapci mi pocrvenu i budu suhi i krmelji se zaljepe i kad ih hoću skinuti boli doktorica koja mi je to skidala rekla je da ću morati koristiti umjetne suze samo što sam ja tada falifa i nisam pitala koje umjetne suze isprobala sam prokulin i vizol s 0.21% ali ne pomaže pa da pitam vas za savjet oko umjetnih suza hvala ljepi pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × četiri =

Back to top button