Kako poboljšati vid nakon operacije katarakte?

Poštovani doktore, prije 8 dana imao sam operaciju katarakte na oba oka, ugrađene su mi Torix multifokalne leće. Inače mrenu sam dobio od lijekova kortistereoida, jer imam lupus i moram piti te lijekove. Išao sam na dvije kontrole, kažu da je sve u redu, mislim vidim 100 posto. Međutim, ja i dalje ne vidim na daljinu, nekako kao da vidim dvostruko brojeve zamućeno. Kad stavim svoje stare naočale koje su minus 2.50 kao bude bolje, ali to nije u redu. Inače kad se malo jače zagledam u ta neka slova ono kao da se izoštri ili kad više trepćem. Sad me zanima hoće li se to izoštriti i što ako se ne izoštri, što dalje? Da li postoje neki načini ispravljanja, da li se to može ispraviti laserom ili čim već? Unaprijed zahvalan.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

poboljšati vid operacija katarakte
Dean Šarić
Poštovani,

potrebno je još malo pričekati da se vidi konačni efekt. Ako on ne bude zadovoljavajući mogu se propisati naočale, učiniti laser zahvat ili zamijeniti intraokularna leća.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × četiri =

Back to top button