Iritacija oka očnom protezom?

Poštovani, imam jedno pitanje. Radi se o tome da je moj brat prije mjesec dana počeo nositi ljuspastu akrilatnu očnu protezicu. Ali sada mu se često javlja jaka fotofobija, čak je bio i pod terapijom, koristio je Tobrex i još antibiotske kapi, tako se malo oko smiri, ali evo ponovno se javlja. Znate li mi slučajno objasniti o čemu se radi? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ljuspasta akrilatna očna proteza, očna proteza iritacija
Dean Šarić
Poštovana,

najvjerojatnije je riječ o iritaciji protezom. Ako se iritacija ne smanjuje treba otići na provjeru proteze, ali i oftalmološki pregled da se isključi moguća infekcija.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Poštovani, imam jedno pitanje. Radi se o tome da nosim ljuskastu protezu 5 godina i zanima me dali se moze roznica odstraniti da proteza moze funkcionirati i dali se oko moze u potpunosti uklonit da se stavi umjetno oko unaprid hvala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × 5 =

Back to top button