Učestale glavobolje popraćene s izrazitom boli u očima

Poštovani, imam 22 godine i užasne i učestale glavobolje, popraćene s izrazitom boli u očima. Bol osjećam na dodir, pri gledanju lijevo i desno te također neugodni pritisak u predjelu očiju. Bila sam na pregledu u očnoj bolnici u 3. mjesecu ove godine te mi je očitana dioptrija -0.25, -0,50. Postoji situacija kada mi se vid toliko zamuti da ne vidim lice osobe udaljene 3 m od sebe, kao da u trenucima izgubim oštrinu vida. Zanima me mogu li imati očni tlak ili mislite li da ovo mogu biti simptomi nekog od problema s očima? Unaprijed Vam hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

glavobolje s boli u očima
Dean Šarić
Poštovana,

ukoliko ste učinili korektan oftalmološki pregled i ako je liječnik utvrdio da osim minimalne dioptrije drugih problema nema, vjerojatnije je da je riječ o očnim manifestacijama neurološkog poremećaja (migrenozne glavobolje i sl.), stoga mislim da trebate pregled neurologa u tom smjeru.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

10 + dvadeset =

Back to top button