Genetska testiranja za retinopatiju pigmentosu?

Poštovani doktore Šarić, moje pitanje odnosi se na nasljednu retinopatiju pigmentosu, odnosno diagnosticiranje te bolesti. Naime, u mojoj obitelji su četiri muškarca u tri generacije obolila od te bolesti (bakin brat, moj ujak i dva bratića s mamine strane). Imam brata koji dobro vidi cijeli život, a osobe za koje se brinem da li su naslijedile taj gen su moja dva sina (4 i 2 godine), koji za sada ne pokazuju nikakve znakove lošijeg vida, a naručeni smo i na prvi oftalmološki pregled zbog obiteljske povijesti te bolesti. Ono što me zanima je da li se u Hrvatskoj rade genetska testiranja za retinopatiju pigmentosu i gdje? Zahvaljujem se i srdačno Vas pozdravljam.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

genetska testiranja retinopatija pigmentosa
Dean Šarić
Poštovana,

koliko ja znam najbolje genetsko savjetovalište je na KBC “Zagreb”, no Vama je važnija dijagnostika. Za to se obratite na očne klinike KB “Sveti Duh” ili na KBC “Zagreb”.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 4 =

Back to top button