Dali je moguće da nakon treptanja vidim puno bolje?

Poštovani, bio sam nedavno na očnom pregledu jer mutnije vidim, i dijagnosticirana mi je kratkovidnost – 2.00 na oba oka. E sad, stvar je u tome da kad ja trepćem i oči mi se napune suzama, vid mi se izoštri i vidim mislim 100 posto. Rekao sam ja to i na pregledu, ali liječnik je zanemario, računao mi je on dioptriju na nekom uređaju, ali onda nisam treptao. Baš mi intuicija govori da ima tu nešto više, što Vi mislite? Dali je tako svima da dok trepću bolje vide? Dali je možda problem kod mene u suhom oku, pa bi kapljice riješile problem? Molim Vas recite nešto više o mom problemu. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

treptanje vid
Dean Šarić
Poštovani,

teoretski je moguće da je riječ o suhoći oka, no to se lako dokazuje testovima suhoće, dakle potreban je još jedan pregled gdje bi se obratila pažnja na ovaj problem.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 × četiri =

Back to top button