Postoji li lijek za suhoću očiju?

Poštovani doktore, već 3 godine imam problema s suhoćom očiju te se sva metoda liječenja svodi na korištenje kapi za oči, što samo trenutno pomogne. Uz to oči su mi često crvene, a na unutarnjim kapcima često se javljaju ciste kako su vaše kolege rekli. Zanima me da li postoji neki lijek koji bi mogao izliječiti suhoću očiju? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

lijek za suho oko
Dean Šarić
Poštovana,

izliječiti ne, ali dovesti oči u stanje koje Vam ne stvara svakodnevne probleme svakako da. Naime kapi i gelovi su tek prvi izbor. Potrebno je u terapiju uključiti ciklosporinske kapi, suzne čepiće, pa ponekad i serumske kapi. Uz to potrebno je prilagoditi stil života i prehranu problemima suhoga oka. Ponekad se uz suhoću nađe i alergija koja pogoršava stanje, pa je i nju potrebno liječiti paralelno. No to sve mora voditi iskusni oftalmolog koji se time bavi. Dakle rješenja ima ali nije uvijek jednostavno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

12 − pet =

Back to top button