Dali je madež na šarenici opasan?

Poštovani, dali je madež na šarenici – irisu oka opasan i da li se zbog njega javlja “mrežica” na oku (koja smeta za gledanje) i glavobolja po desnoj strani (u pitanju je desno oko)? Imam 55 godina i ovo mi se pojavilo nakon preležanog virusnog gripa. Da li to može biti uzročnik pojave madeža, tj. mrežice na oku? Prilikom detaljnog pregleda prije pola godine toga nije bilo. Napominjem da mi je ovo stanje ustanovljeno 06.05. tekuće godine i jako sam uplašena! Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

madež na šarenici
Dean Šarić
Poštovana,

madež na šarenici može biti opasan, virus vjerojatno nije taj koji ga je uzrokovao. Potrebno je praćenje iskusnog oftalmologa da se utvrdi moguća opasnost.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 − četiri =

Back to top button