Da li se astigmatizam može ukloniti operativnim zahvatom?

Poštovani doktore, dijagnosticiran mi je Astigmatizam, Anizometrija i Anizeikonija.
STATUS: ER.OD:+0,25/-2,25/5 OS:-0,25/-0,25/158
Vod: +0,25 Dsph-2,25 Dcyl ax5=1,0
Vos: -0,25 Dsph=1,0
TOU: 15mm Hg (brezkontaktna tonometrija)
Je li mi možete objasniti ove rezultate, koliko ja uopće vidim? Jer doktor koji me je pregledao mi je rekao samo da je dioptrija iz djetinjstva i nije se udostojio ni objasniti. Da li se astigmatizam može otkloniti operativnim zahvatom? Hvala za odgovor.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

astigmatizam operativni zahvat
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o astigmatizmu desnoga oka koji se lako uklanja laserskim zahvatom. Inače vid na oba oka je uredan. Dioptrija na drugom oku je praktično zanemariva.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × pet =

Back to top button