Da li postoje meke leće s dioptrijom preko -20.00?

Poštovani, kratkovidna sam, imam 35 godina, nosim meke kontaktne leće, desno -15, lijevo -17. U desnom oku sam imala krvarenje u makuli te sam dobila injekciju Avastin. Sada vidim na to oko ccl BP na 1,5m s lećom, a na lijevo ccl 0,1 s lećom od -17, ali uz dodavanje stakla, adicije od -3,5 dsph vidim 0,5. Dali se ta razlika može korigirati kontaktnom lećom, jer znam da nema velikog izbora kod visokih dioptrija? Meni bi to puno značilo pošto se tim okom i najviše služim. Naočale slabo nosim, više za po doma, jer su preteške i predebela su stakla. Lakše mi je s lećama, navikla sam na njih pošto ih dugo nosim. Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

meke leće preko 20 dioptrija
Dean Šarić
Poštovana,

naravno da može, postoje leće s tim dioptrijama. Obratite se iskusnom kontaktologu ili k meni u Kabinet za kontaktne leće KBC “Sestre milosrdnice”.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

petnaest − devet =

Back to top button