Da li je moguće da me bole oči zbog lijeka Xalatan?

Poštovani Doc. dr. Dean Šarić, evo imam jedno pitanje. Imam 23 godine i liječim se od glaukoma već 10 godina. Koristim terapijske kapi Xalatan za snižavanje očnog tlaka. No u posljednje vrijeme bole me oči a i zadnjih 2-3 godine kapci su mi izrazito crveni i imam podočnjake. Tog crvenila se ne mogu nikako riješiti, ni raznoraznim umjetnim suzama i slično. Da li je moguće da bih trebao promijeniti kapi koje bi smirile tu upalu i crvenilo kapaka ili kako se dalje ponašati da se to vrati u normalu? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kapi xalatan bol u očima, xalatan bol očiju
Dean Šarić
Poštovani,

jedna od nuspojava lijeka koji koristite upravo su navedene tegobe. Svakako se posavjetujte s liječnikom koji Vas prati po pitanju glaukoma da Vam promjeni terapiju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Dobar dan, molila bih Vas ako me možete savjetovati ,očni tlak na oba oko mi je na zadnjem mjerenju bio 30 (-2) te sam dobila kapi Xalacom ali mi je vid zamagljen i oči su mi” teške”, da li je moguće zamijeniti terapiju jer sa takvim očima nisam sposobna raditi. Hvala Vam

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 + 11 =

Back to top button