Crveni odsjaj u jednom oku, da li je to tumor?

Poštovanje, moja kćerka ima 11 godina i na nekim od njenih fotografija sam primijetila crveni odsjaj u lijevom oku. U prosincu je imala sistemski pregled, sve je u redu nema nikakvih problema s očima. Nedavno sam pročitala da crveni odsjaj u jednom oku može biti tumor. Molim Vas da mi objasnite nešto više o tome. Molim Vas da mi što prije odgovorite. Hvala unaprijed!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

crveni odsjaj u oku
Dean Šarić
Poštovana,

crveni odsjaj na fotografijama je odsjaj retine (mrežnice) i dobar je znak. Bijeli odsjaj u zjeničnom otvoru koji bi trebao biti taman ili crven može biti (ali i ne mora) patološki znak.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 5 =

Back to top button