Crne točkice u vidnom polju – da li su opasne?

Poštovani doktore, od prije dva dana pojavili su mi se crne točkice u vidnom polju? Imam dioptriju -1.50 i dijagnozu diskretni opacitati u staklovini. Da li su ove pojave crnih točkica opasne i da li zahtijevaju liječenje? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

crne točkice u oku, crne točke u vidnom polju
Dean Šarić
Poštovana,

opaciteti ili crne točke u vidnom polju u pravilu nisu opasne, no svakako zahtijevaju pregled oftalmologa da se isključi retinalna patologija.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

12 + 18 =

Back to top button