Bol u oku uzrokovana devijacijom septuma?

Poštovani, imam 30 godina. Već nekoliko godina mi gotovo samo lijeva nosnica radi. Ako je zatvorim na desnu mi je gotovo pa nemoguće disati. Nisam imala problema sa sinusima niti nekim prehladama. U zadnje vrijeme osjećam neznatnu bol u lijevom oku, ali iritirajuću i dugotrajnu. Povremeno se pojavljuje. Neznam s čim bih je povezala, ako sam neispavana onda se većinom pojavi ali ne uvijek. Neznam ima li veze sa tom nosnicom? Nisam sklona visokom tlaku, većinom je niži.

Još jedno pitanje za djecu, koji je najbolji način određivanja dioptrije ako ne surađuje najbolje u čitanju onih brojki ili slova ili sličica? Ustvari radi se o djetetu sa posebnim potrebama pa nismo sigurni u njegove odgovore a ima 7 god. Radili su mu proširivanje zjenica na 3 puta po 15 žmirećih minuta i kompjutersko određivanje. Je li to siguran način, jer mi liječnica nije izgledala sigurna u svoju odluku, jer mu je dala manju od prvotnog zaključivanja (desno -1.5, lijevo -3).

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dean šarić, bol u oku zbog devijacije septuma, određivanje dioptrije djetetu s posebnim potrebama
Dean Šarić
Poštovana,

što se tiče prvog pitanja rješavajte probleme s nosom, a to bi trebalo pomoći i očima. Skijaskopija koju spominjete sigurna je metoda određivanja dioptrije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × jedan =

Back to top button