Rodenstock B.I.G. Vision™ – Prve visoko precizne progresivne leće!

Došlo je vrijeme da se ljudi raspoznaju kao individualni primjerci s očima različitih oblika i veličina. Predstavljamo vam inovaciju u optičkoj industriji, prve visoko-precizne progresivne leće – Rodenstock B.I.G. Vision™.
0 Shares

Da bi osigurali najoštriji mogući vid, potrebno je kreirati naočalne leće bazirane na individualnom mjerenju oka svake pojedine osobe. Za to je potreban ozbiljan pomak paradigme kako optička industrija mjeri i razvija naočalne leće. Na taj način naočale će osigurati najoštriji mogući vid.

Prve visoko precizne progresivne leće napravljene prema kompletnom biometrijskom očnom modelu

U Rodenstock-u utvrđuju biometrijske parametre cijelog oka izmjerene na nekoliko tisuća mjernih točaka – daleko više od standarda industrije. Takvi podaci se integriraju direktno u svaku od vaših novih naočalnih leća kroz konstrukcijski proces, što rezultira najpreciznijom lećom na svijetu.

98% od svih proizvedenih progresivnih leća u svijetu ne odgovara u potpunosti korisnikovim očima, zato što su napravljene po standardnom očnom modelu.

Biometrijski očni model omogućava precizno određivanje centara vida za svako pojedino oko. Na taj način omogućen je najoštriji vid iz svih kuteva, neovisno gdje pogledate, bilo u daljinu, periferno, na srednju udaljenost ili blizinu. Takve leće Rodenstock naziva B.I.G. – BIOMETRIC INTELLIGENT GLASSES™.

Rodenstock progresivne lece B.I.G. Vision
Foto: Rodenstock.hr

Zašto Biometric Intelligent Glasses™?

Ključ za razumijevanje napredne tehnologije iza Biometric Intelligent Glasses™ i važnost upotrebe individualnih biometrijskih podataka prilikom proizvodnje naočalnih leća, je taj da razumijemo kako vidni sustav čovjeka funkcionira i koji su njegovi dinamički zahtjevi, te da vi ustvari ne gledate sa očima nego sa vašim mozgom.

Ustvari, vaš mozak je taj koji opaža sve što se događa oko vas. Kako bi osigurali što lakšu navigaciju kroz vašu okolinu, vi trebate naočale koje će vam omogućiti najbolji mogući unos podataka, jer vašim očima definitivno treba pomoć. To u krajnjem slučaju omogućuje vašem mozgu da primi što kvalitetnije informacije kako bi se točno orijentirao i bio siguran u prostoru koji vas okružuje. To znači da mozak odlučuje na što i kada se fokusirati, a potom djelovati dosljedno.

U današnje vrijeme, progresivne leće se proizvode koristeći statični reducirani očni model koji ne odgovara individualnom oku.

Trenutno, gotovo sve progresivne leće su proizvedene koristeći statični, reducirani očni model sa standardnim parametrima koji odgovaraju tek nekolicini korisnika. Kada govorimo o duljini oka standardne mjere odgovaraju samo za 14%, za sferične jačine rožnice 27%, astigmatske jačine rožnice 16%, i dubine prednje komore za 25% korisnika. Kada se svi ti parametri slože, taj model ustvari odgovara samo za 2% očiju globalno. Vrijeme je da napustimo stari način razmišljanja.

Zato, u Rodenstock-u mjere svako oko u nekoliko tisuća mjernih točaka, kako bi odredili sve parametre. Ne samo duljinu oka, nego i biometrijske parametre, kao što su individualne aberacije nižeg i višeg reda, individualni promjer zjenice pri gledanju na daljinu i na blizu. Također, analiziraju reakcije oka na različite svjetlosne uvjete i individualnu topografiju oka, i individualnu dubinu prednje komore.

Kako Rodenstock mjeri i kalkulira svako individualno oko?

Koristeći DNEye® Scanner, Rodenstock mjeri sve relevantne biometrijske parametre svakog oka, što je neophodno za kreiranje jedinstvenog biometrijskog očnog modela.

Ovaj biometrijski očni model sadrži podatke o duljini oka, vrijednost i debljina rožnice, dubina prednje komore, promjer zjenice u tamnim i svjetlim uvjetima, refrakcijska jačina očne leće i dubina staklovine oka. Zato u Rodenstock-u mjere oko na više tisuća mjernih točaka s revolucionarnim DNEye® Scanner-om. To znači da imaju mogućnost vrlo precizno odrediti sve relevantne biometrijske parametre, kao i daleko više podataka refrakcijskih grešaka nego bilo tko drugi.

Od preciznog mjerenja očiju do istinski preciznog vida s inteligentnom biometrijom

Šest koraka do B.I.G. Vision™ iskustva:

  • DNEye® Scanner. Optičari koriste DNEye® Scanner kako bi najpreciznije ustanovili dimenzije Vaših očiju.
  • Mjerenje parametara oka. Parametri Vašeg oka mjereni su kako bi kreirali točnu reprezentaciju za korištenje u procesu izrade naočalnih leća.
  • Kalkuliranje mjera pojedinačnog oka. Optičari šalju podatke u Rodenstock, gdje koriste patentirane kalkulacije kako bi kreirali set biometričkih podataka.
  • Konstrukcija biometričkog modela oka. Ovi podaci korišteni su kako bi načinili precizan biometrički model Vaših očiju.
  • Digitalni prijenos podataka u leću. Model Vaših očiju koristi se u kalkulaciji koja se prenosi u leću tijekom izrade. Svaka leća prilagođena je ovisno o Vašim biometričkim parametrima.
  • Biometric Intelligent Glasses™. Samo nekoliko dana nakon Vaše inicijalne konzultacije, primit ćete nove naočale u koje je integrirana biometrička inteligencija.

Pogledajte video:

Gdje se možete uvjeriti u B.I.G. Vision™?

B.I.G. Vision™ iskustvo počinje sa patentiranim DNEye® Scannerom iz Rodenstocka. Ova napredna tehnologija mjeri mnogo više parametara očiju nego bilo koji drugi proizvođač leća. Jednom kada ih izmjeri, Vaš optičar šalje podatke digitalnim putem u Rodenstock, gdje kreiramo iznimno bogat set biometričkih podataka.

Rodenstock koristi taj podatkovni set kako bi proizveli precizan biometrički model Vaših očiju, te ga digitalno transferirali u svaku leću tijekom procesa izrade, kako bi Vaše nove leće bile posebno prilagođene ovisno o Vašim jedinstvenim biometričkim parametrima. Nakon toga, Rodenstock šalje vaše Biometric Intelligence Glasses™ vašem optičaru od kojeg ih preuzimate – a cijeli proces traje svega nekoliko dana.

Želite znati više? Prvi korak je lociranje Vašeg najbližeg B.I.G. Vision™ optičara. Lokator svih Rodenstock optičara možete pronaći ovdje.

Više o B.I.G. Vision™ saznajte na Rodenstock.hr

0 Shares
Oglas

Promo

Sponzorirani sadržaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osam + 12 =

Back to top button