Rodenstock PRO410 i Solitaire® Protect PRO 2: zaštita i estetika u savršenoj harmoniji

Rodenstock naocalne lece, PRO410, Solitaire protect PRO 2

Svjetlost je esencijalna za naš svakodnevni život, potrebna je našem tijelu pa tako i našem umu. Naše oči su izložene svjetlosti svaki dan. Razlika je između vidljive (valne duljine između 380 nm i 780 nm) i nevidljive svjetlosti (valne duljine u ultraljubičastom i ultracrvenom spektru). UV-zrake mogu biti štetne kako za našu kožu tako i za naše oči.

Čak i kad je oblačno nebo UV-zrake prolaze kroz oblake, tako da je i u tim uvjetima zaštita za oči neophodna. Zato oči trebamo štititi ne samo od direktnog sunca, nego 365 dana godišnje.

Osim UV-zračenja tu je i plavo svjetlo. Ono je bitno za naš bioritam i druge biološke funkcije u tijelu. Ono ima veliki utjecaj na ritam spavanja i nespavanja te na naše fizičko i mentalno stanje. Također nam daje energiju i utječe na koncentraciju i naše ponašanje u svakome danu.

Osim pozitivnih utjecaja na naš bioritam, određeni elementi plave svjetlosti mogu također biti i vrlo štetni. Slijedeće je važno: što je valna duljina kraća, svjetlost sadrži više energije u sebi i postaje potencijalno štetno za nas.

Nevidljiva svjetlost, vidljiva svjetlost nm, uv zrake

Zaštita od svjetla kojem možemo odrediti njegovu štetnost

Prekomjerno filtriranje plavih komponenti također može ometati vid i naš bioritam. Odgovarajući omjer u propuštanju i zadržavanju određenih valnih duljina svjetlosti daje optimalan rezultat. Također leće mogu imati loše estetske karakteristike kao što su izrazita žuta boja leće ili odbljesak antirefleksnog sloja u neuglednim bojama.

Do sada, korisnici takvih leća su morali izabrati: ili zaštita ili estetika.

Sa novim rješenjem iz Rodenstock-a više ne morate raditi kompromise: savršena harmonija sveobuhvatne zaštite od svjetlosti i vrhunske estetike.

Rodenstock PRO410 – bolja zaštita za bolji osjećaj

Novi visoko kvalitetni materijal PRO410 štiti od potencijalno štetnog visoko-energetskog plavog svjetla i pruža 100% UV zaštitu (UVA/UVB). Sporna svjetlost je filtrirana sa novim PRO410 materijalom, a komponente svjetlosti sa valnom duljinom preko 410 nm prolaze kroz naočalnu leću. Te svjetlosne komponente su bitne za vid a pogotovo za percepciju boja, kao i za neometani cirkadičan ritam (spavanje-nespavanje). Stoga, novi materijal PRO410 osigurava optimalnu zaštitu i dobar osjećaj u isto vrijeme.

Solitaire® Protect PRO 2 – anti-reflektivne karakteristike kao nikada do sada

Premium zaštitni sloj Solitaire® Protect PRO 2 pruža mnoge inovacije pored funkcionalnih karakteristika dobro poznatog Solitaire® Protect Plus 2 zaštitnog sloja. On ostvaruje znatno bolje anti-reflektivne karakteristike u usporedbi sa dosadašnjim premium slojevima, što rezultira sa većom transmisijskom vrijednosti leća. Ovo ide u prilog zadovoljstva korisnika posebno u uvjetima sa malo ambijentalnog svjetla, npr. u sumrak ili po noći.

Zahvaljujući laganoj brončanoj nijansi (boje kože) odsjaja na lećama, oči su vidljive bez ikakve promjene u boji zbog leća. Rezultat je leća izuzetnim anti-reflektivnim karakteristikama koje također i daju prirodan izgled.

Rodenstock Solitaire Protect PRO 2 sloj

Optimalna zaštita od svjetlosti

Odlična kombinacija novog visoko-kvalitetnog materijala PRO410 i premium zaštitnog sloja Solitaire® Protect PRO 2 pruža savršenu kombinaciju izuzetne zaštite od svjetlosti i vrhunske estetike.

  • Sveobuhvatna zaštita od UV i potencijalno štetnog svjetla
  • Više transmisijske vrijednosti u usporedbi sa drugim opcijama zaštite od svjetlosti uz najbistriji vid
  • Prirodni i estetski besprijekoran izgled

Rodenstock PRO410 naočalne leće sa Solitaire® Protect PRO 2 zaštitnim slojem potražite u svim boljim optikama!

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Optical Express nagradna igra 2018


Pošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!