Naočale Luxottica – uistinu jedinstvene

Prilikom odabira okvira za naše naočale, osim savjeta optičara, na konačni odabir kod većine nas će utjecati ono što vidimo u ogledalu jer svi smo mi itekako svjesni koliko taj “obavezni dodatak” može utjecati na naš imidž.
0 Shares

Kada pronađemo okvir koji nam se sviđa, započinje prava priča o nama i našim naočalama. Zajedno ćemo provoditi toliko puno vremena da se zaista moramo upitati: “Osim što su atraktivne i moderne, jesu li i udobne i izdržljive?” Zato iza svakog Luxotticinog okvira stoje posvećenost i strast jer Luxottica je uistinu svjesna koliko je taj “dodatak” važan osobi koja ga nosi iz dana u dan.

Uzbudljivo putovanje Luxotticinih okvira koji su tvrtci donijeli niz uspješnih priča započinje od ključnih proizvodnih faza:

Dizajn i planiranje: idealna ravnoteža stila i tehnologije

Sve započinje s kreativnošću i industrijskim dizajnom. Oblici i boje oživljavaju uz inspiraciju i intuiciju dizajnera. U ovoj se fazi osmišljavaju novi trendovi u kojima se stapaju estetika i udobnost. Ideja se potom prenosi inženjerima zaduženima za razvoj proizvoda koji je pretaču u projekt s 3D prikazima naočala, odnosno u preciznu mikroarhitekturu koja uključuje svaki pojedini detalj. Sljedeći je korak izrada prototipa koji se dorađuje dok se ne postignu savršeno pristajanje i funkcionalnost.

Potom slijedi tehnički projekt, ekstremno precizna studija svakog detalja i dijela naočala potrebna za izradu kalupa i proizvodnju.

Proizvodnja: savršen spoj tehnologije i majstorskog rada

Uz najsofisticiraniju tehnologiju u Luxottici su posebno važne vještina i iskustvo ljudi. Spoj majstorskog rada i industrijske proizvodnje omogućuje tvrtci da optičarima ponudi vrhunske proizvode koji će biti dostupni brojnim ljudima. Zahvaljujući svemu tome krajni kupac može pronaći svoj idealan par naočala unutar širokog odabira pravih malih umjetničkih djela tehnologije i ručnog rada.

Svakoga dana Luxottica proizvede oko 100.000 dioptrijskih okvira i svakom od njih, i onom najklasičnijem i onom najsofisticiranijem, posvećuje jednaku brigu i strast, ponekad ih obogaćujući i elegantnim dekoracijama. Od sitnih kamenčića, koji se nanose jedan po jedan, do ručnog premazivanja minijaturnih površina i uporabe najelegantnijih materijala, svaki detalj otkriva najautentičniju posvećenost koja svaki okvir čini uistinu posebnim.

Virtuozno kombiniranje materijala

naočale luxottica okviriNajvažnija remek-djela nastaju samo onda kada umjetnik koristi najbolje materijale. Luxottica dijeli takvo viđenje te poput najpedantnijih umjetnika traži i odabire samo najbolje materijale za sve modele svih svojih marki. Detalji od dizajnerske čipke, fine keramike ili pak skupocjenog drva kombiniraju se s visokokvalitetnim materijalima koji čine središnju strukturu naočala, utjelovljujući u sebi samu srž Luxotticine misije i prenoseći poruku o vrhunskoj kvaliteti izrade svakoj osobi koja odabere neki od Luxotticinih modela. To su:

Acetat – Sjaj, izdržljivost i podatnost za obradu glavne su karakteristike ovog prirodnog materijala čija se vrijednost samo povećava brojnim fazama ručnog rada koje su obavezne u njegovoj proizvodnji. Sirovi materijal, dobiven od pamuka, može se iznova omekšavati i preoblikovati uz pomoć visoke temperature i pritiska, te je sa svakim novim hlađenjem sve čvršći. Luxotticina dugogodišnja suradnja s dobavljačima acetata dovela je do posebnih mješavina i tekstura kao i do ekskluzivnih kombinacija boja, vizualnih efekata i uzoraka koji naočale čine još vrednijim modnim dodatkom.

Metal – Metalni okviri najčešće u osnovi imaju metalne legure obogaćene zlatom, paladijem i rutenijem kako bi se dobio profinjeniji konačni izgled. Titan je čisti metal koji Luxottica često koristi jer ga njegove jedinstvene karakteristike čine idealnim za osmišljavanje izuzetno izdržljivih ali laganih okvira koji mogu zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih kupaca.

Najlonska vlakna – Granule najlona se pri visokim temperaturama injektiraju u čelične kalupe oblika naočala. Ovaj tip izrade je jedina tehnika koja može dati jedinstveno dizajnirane i izuzetno lagane te izdržljive okvire. Ovaj proces jamči iznimno jedinstvene i inovativne oblike kod kojih je lakoća sinonim s elegancijom i prestižem.

Testovi kvalitete: Ekstremni testovi za nadilaženje standarda

Atraktivan dizajn nije dovoljan. Kako bi se osigurala dugotrajna funkcionalnost, udobnost i ljepota, Luxottica testira tisuće okvira svake godine. Ustvari, u preko 50 godina svoje povijesti, Luxottica je svoje djelovanje zasnivala na kulturi kvalitete koja nadilazi samu sebe i postaje dugotrajna osnova izvrsnosti. Radi se o kontinuiranom izazovu u koji se tvrtka izravno uključila osmišljavajući testove i strojeve koji nadilaze međunarodne standarde (EN 1836, ISO 12870) jer Luxottica želi da oni koji nose njene naočale mogu računati na najviše standarde kvalitete u svakodnevnom životu. To uključuje i male nesvjesne radnje poput igranja s ručkicama, sklapanja ručkica kada skidate naočale, nošenja naočala na glavi, kao i ekstremne klimatske uvjete, kao što su jarko sunce ili mećava. Jedino na taj način možemo optičarima pokazati da donosimo u potpunosti pouzdane okvire za sve svoje marke, uključujući Ray-Ban, Vogue Eyewear i Oakley, a potrošačima jamčiti izbor između najboljih u pojedinoj kategoriji. Dan za danom, Luxotticino istraživanje nikada ne prestaje.

0 Shares
Oglas

Promo

Sponzorirani sadržaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedam − 4 =

Back to top button