Persol naočale – kolekcija Persol Reflex

persol naočale, persol naočale cijena

Digitalna fotografija i nadahnuće prošlim vremenima savršeno su povezali dizajn i tehnologiju. Persol, marka koja je oduvijek predstavljala ukus i najbolju talijansku kvalitetu, odala je priznanje svijetu fotografije svojom jedinstvenom kolekcijom: Persol Reflex.

Svojom sposobnošću da ovjekovječe pojedini prizor fotografske kamere nam već preko stotinu godina pomažu sačuvati nebrojene slike svijeta koji nas okružuje i usidriti ih u vremenu kao uspomene pojedine generacije. Ta ista čarolija i poetičnost koja je pratila razvoj fotografije pronašla je svoj odraz i u jedinstvenoj talijanskoj majstorskoj izradi svakog para naočala Persol.

Kolekciju Persol Reflex čine jedan dioptrijski (PO 3044V) i dva sunčana modela (PO 3046S i PO 3047S) s polariziranim i fotopolariziranim lećama, a nadahnuta je starinskim dizajnom analognih kamera koji je reinterpretiran uz pomoć modernih tehnologija kako bi se odalo dužno priznanje tim fascinantnim kultnim predmetima koji su zabilježili uspomene generacija i preoblikovali povijest likovne umjetnosti.

persol naočale cijenaKampanju čini šest slika koje potpisuje švedska fotografkinja, Julia Hetta, a njezin autorski pristup kolekciji uspio je povezati duh prošlih vremena s modernim ukusom. Naime, kolekcija Persol Reflex svojim odvažnim karakterom ističe jedinstvene sličnosti dvaju kultnih predmeta – starinske kamere i naočala Persol – kao i neosporne dodirne točke talijanskog dizajna i majstorstva izrade. Savršeno kombinirajući materijale i dizajn kolekcija Persol Reflex inteligentno spaja dvije ključne vrijednosti kamere Reflex i Persola: tradiciju i tehnologiju. Poveznica sa svijetom analognih kamera vidljiva je i kod kutije, koja podsjeća na kutiju starinske kamere, te kod posebno izrađenog pakovanja koje reproducira stilizirani dizajn leće.

Gustoća i lakoća se harmonično ujedinjuju spojem metala i acetata čime se oživljava uravnotežen i pročišćen izraz nove Persolove kolekcije. Tradicionalne acetatne ručkice zamijenjene su ultralaganom i tankom metalnom varijantom. Prepoznatljiva strelica, originalni Persolov potpis, stanjena je na zglobovima (na 3.5 mm), te po prvi put ponovljena ispod rezbarenog metalnog mosta. Sustav Meflecto – tehnički patent i simbol Persola – interpretiran je kao dekorativni motiv na ručkicama.

Modeli sunčanih naočala PO 3046S i PO 3047S dostupni su s polariziranim i fotopolariziranim staklenim lećama, koje su super tanke (1.8 mm), lagane i ugodne za nošenje. Dizajnirane na temelju najnaprednijih istraživanja i pomno izrađene, ove leće štite oči od štetnih sunčevih zraka.

Polarizirane leće smanjuju jak odsjaj svjetlosti. Naime, kod takvih leća relektiranu svjetlost blokiraju posebni filtri koji na taj način stvaraju barijeru štetnim sunčevim zrakama. Fotopolarizrane leće kombiniraju polarizirajući i fotokromatski filtar. Polarizirajući filtar blokira odsjaj svjetlosti te omogućuje jasnu i oštru sliku, dok fotokromatski filtar mijenja intenzitet boje leća u skladu sa jačinom svjetlosti kako bi omogućio savršenu sliku u različitim uvjetima.

Kolekcija Persol Reflex dostupna je od veljače 2013. u odabranim trgovinama lanca Sunglass Hut diljem SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva te u probranim optikama širom svijeta, s početnom cijenom od oko 1.600 kn.

PO3044V

persol naočale, persol naočale cijena

PO3044V

Ovaj je dioptrijski model dostupan u dvije veličine, a kombinira četvrtasti acetatni prednji dio okvira – koji podsjeća na leće starinskih kamera – s laganim metalnim ručkicama. Dostupan je u četiri različite boje iz Persolove povijesne arhive. To su havana sa zlatnim ručkicama, prošarana zelena s ručkicama boje gunmetal, crna s gunmetal ručkicama te svijetla havana s gunmetal ručkicama. Preporučena cijena: oko 1.490 kn.

PO3046S

persol naočale, persol naočale cijena

PO3046S

Dostupan u jednoj veličini, ovaj uniseks model sunčanih naočala donosi suvremenu reinterpretaciju vintage-stila, zaodijevajući starinski oblik modernim duhom uz pomoć kombinacije metala, acetata i obojenih leća. Gornje rubove prednjeg dijela okvira krasi minijaturna prepoznatljiva Persolova strelica, koja se potom ponavlja na bazi graviranog metalnog mosta. Tu su i nove boje: crna s gunmetal ručkicama i polariziranim sivim/zelenim lećama, svijetla havana s gunmetal ručkicama i fotopolariziranim zeleno obojanim lećama; klasična havana s ručkicama zlatne boje i polariziranim smeđim lećama, te prošarana smeđa s gunmetal ručkicama i sivo obojanim lećama. Preporučena cijena: oko 1.600 kn (+ oko 375 kn za polarizirane leće i + oko 450 kn za fotopolarizirane leće).

PO3047S

persol naočale, persol naočale cijena

PO3047S

Ovaj uniseks model sunčanih naočala karakteriziraju lagan oblik i jedinstveni detalji. Dostupan je u samo jednoj veličini te u sljedećim kombinacijama boja: crna s gunmetal ručkicama i polariziranim sivim/zelenim lećama, klasična havana s ručkicama zlatne boje i polariziranim smeđim lećama, prošarana smeđa s gunmetal ručkicama i zelenim lećama, prošarana zelena s gunmetal ručkicama i polariziranim zeleno obojanim lećama. Preporučena cijena: oko 1.600 kn (+ oko 375 kn za polarizirane leće i + oko 450 kn za fotopolarizirane leće).

Za više informacija o Persolu posjetite: www.persol.com

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Operacija mrene pregled popust


Pošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!