Ugradnja intraokularnih leća (IOL) za korekciju kratkovidnosti – saznajte sve prednosti

Kratkovidnost (miopija) je jedan od najčešćih refraktivnih poremećaja vida koji uzrokuje zamućen vid na daljinu. Za ispravljanje kratkovidnosti se inače koristi laserska korekcija vida. Međutim, oko 45. godine se javlja i staračka dalekovidnost što utječe na mogućnosti laserske korekcije pa se tada, kao rješenje, preporučuje upravo ugradnja intraokularnih leća.
0 Shares

Također, i za osobe koje ne mogu ili ne žele koristiti naočale/kontaktne leće, ugradnja intraokularnih leća (IOL) predstavlja učinkovito i trajno rješenje za korekciju vida.

Što su intraokularne leće?

Intraokularne leće (IOL) su male, umjetne leće koje se kirurški ugrađuju u oko kako bi zamijenile prirodnu leću koja ne može pravilno fokusirati svjetlost na mrežnicu. Ove leće se tradicionalno koriste za liječenje katarakte, ali sve češće se koriste i za korekciju refraktivnih grešaka, uključujući kratkovidnost.

Postupak ugradnje i vrste intraokularnih leća

Postupak ugradnje intraokularne leće je relativno brz i obavlja se ambulantno, što znači da pacijent ne mora ostati u bolnici preko noći.

Postoji nekoliko vrsta intraokularnih leća koje se koriste za korekciju kratkovidnosti, a onu koja vam najbolje odgovara lako će odrediti stručnjaci u Optical Expressu.

Prednosti ugradnje IOL

Ugradnja intraokularnih leća za korekciju kratkovidnosti nudi brojne prednosti:

  1. Trajno rješenje: Za razliku od naočala ili kontaktnih leća koje treba redovito mijenjati, IOL pružaju trajnu korekciju vida.
  2. Poboljšana kvaliteta života: Pacijenti mogu uživati u jasnom vidu na daljinu bez potrebe za naočalama ili kontaktnim lećama.
  3. Brzi oporavak: Većina pacijenata doživljava značajno poboljšanje vida unutar nekoliko dana nakon operacije.
  4. Visoka uspješnost: Postupak ima visok stupanj uspješnosti i sigurnosti, uz minimalne rizike komplikacija.

Uz odgovarajuću pripremu i pažljivo praćenje, većina pacijenata ne doživljava ozbiljne komplikacije.

Ugradnja intraokularnih leća predstavlja izvrsnu opciju za osobe s kratkovidnošću koje traže trajno rješenje za poboljšanje vida. Ovaj postupak nudi visoku razinu sigurnosti, učinkovitosti i zadovoljstva pacijenata. Ako razmišljate o korekciji vida i želite trajno riješiti problem kratkovidnosti, konzultirajte se s oftalmologom kako biste saznali je li ugradnja IOL prava opcija za vas.

0 Shares
Oglas

Promo

Sponzorirani sadržaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × 3 =

Back to top button