Boli li laserska operacija vida? – Istina i mitovi

Jedna od glavnih zabrinutosti kod ljudi koji razmišljaju o laserskoj operaciji oka jest strah od boli.
0 Shares

Unatoč pričama koje kruže, bol je zapravo mit kada je riječ o LASIK-u. Takvi mitovi su proizvod prošlosti kada su ranije tehnike korektivne kirurgije rožnice bile bolne. Od 1960-ih, ove tehnike su se značajno razvile. LASIK, koji nije dobio odobrenje FDA-a do 1999. godine, predstavlja značajan napredak u odnosu na prethodne metode. Ranije metode su uključivale određenu razinu nelagode, stoga nije iznenađujuće što se postavlja pitanje o bolnosti samog postupka.

Je li LASIK u potpunosti bezbolan?

Tijekom postupka, pacijenti mogu osjetiti pritisak ili nelagodu, ali sam tretman nije bolan. Pacijenti će biti određene svijesti i senzacije tijekom postupka budući da se koristi uređaj koji nježno drži kapke otvorene i sprječava treptanje, što može izazvati osjećaj pritiska. Oko se tijekom cijelog postupka održava vlažnim kako bi se spriječila suhoća i nelagoda.

Pacijenti će osjetiti pritisak dok se stvara preklop na rožnici, međutim, to ne izaziva nelagodu zbog anestetičkih kapi koje se primjenjuju prije postupka laserske operacije vida te omamljuju oči, a čime se izbjegava bol. Anestetičke kapi djeluju vrlo brzo, za manje od 5 sekundi, stoga nema potrebe čekati da bi se osiguralo da počnu djelovati. Bitno je istaknuti da anestetičke kapi djeluju na svakoga te nije potrebno koristiti dodatne injekcije ili druge vrste anestezije.

Prilikom provođenja postupka laserske operacije vida, pacijenti mogu čuti zvuk rada lasera, a koji može stvoriti osjećaj nelagode, međutim, prethodno dobiveni oralni sedativ pomaže ublažiti potencijalnu nelagodu pacijenta.

Skidanje dioptrije Optical Express

Ako tijekom LASIK-a nema boli, boli li laserska korekcija vida nakon što je izvedena?

Normalno je imati određenu nelagodu prva dva sata odmah nakon tretmana. Pacijentima će se dati oralni lijekovi protiv bolova kako bi se minimizirala nelagoda. S oralnim sedativom još uvijek u sustavu, većina pacijenata ide kući i spava tijekom tih prvih nekoliko sati bez mnogo boli nakon operacije.

Bol u očima nakon LASIK-a često je zbog postoperativne upale. Pacijenti će koristiti kapi za oči kao što su antibiotici i nesteroidni protuupalni lijekovi kako bi se minimizirala upala i infekcija tijekom procesa ozdravljenja.

Koliko dugo bole oči nakon LASIK-a?

Dobra vijest je, ako doživite nelagodu, ista bi trebala prestati unutar prvih nekoliko sati nakon postupka. Nije normalno imati jaku bol nakon LASIK-a, stoga obavezno kontaktirajte svog liječnika ako je imate.

Optical Express klinika Zagreb

Zašto je Optical Express pravi izbor za korekciju vida?

Uvođenje najnovijih tehnoloških dostignuća omogućava bolje rezultate i manje invazivne zahvate. To znači brži oporavak i manje nelagode za pacijente. U studiji provedenoj na 190.231 pacijentu Optical Express grupe u Europi s najčešćim dioptrijama koje se skidaju, čak 99,2% pacijenata postiglo je stopostotni vid nakon zahvata. Ovo su impresivne brojke koje svjedoče o izvrsnosti i stručnosti liječnika u Optical Expressu.

Osim laserske korekcije vida, Optical Express nudi i druge oftalmološke zahvate, uključujući operaciju sive mrene i zamjenu očne leće. Njihova sveobuhvatna skrb za oči osigurava da pacijenti dobiju najbolju moguću brigu i postignu izvanredne rezultate, bez obzira na svoje potrebe. I kao dodatna prednost, trenutno možete iskoristiti posebnu ponudu! Optical Express nudi 10% dodatnog popusta na već snižene pakete ušteda. Ne propustite priliku da ostvarite još veće pogodnosti prilikom brige o svojim očima.

Za sve informacije i pitanja možete kontaktirati polikliniku na [email protected] ili ih možete nazvati na broj telefona 01 5625 450.

0 Shares
Oglas

Promo

Sponzorirani sadržaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 2 =

Back to top button