Zašto su mi oči stalno krvave?

Poštovani, pročitala sam sva pitanja i Vaše odgovore. Prvo moram da Vam dam svaku pohvalu na strpljenju i stručnosti, što je u današnje vrijeme rijetkost u medicini. Moj problem s očima je taj što imam stalno krvave oči. Čak i ujutro kada ustanem i umijem se istog trena pocrvene. Tako je po čitav dan, već više od dvije godine. Napomenuti ću da imam plave oči. Bila sam kod oftalmologa više puta, dobijem kapi i mast, s obrazloženjem da imam ako sam dobro laički razumjela kroničnu upalu očiju zbog prevelike osjetljivosti na sve. Svjetlost, snijeg, luk, kompjuter, neonska svjetla, i još niz nekih faktora koje utječu na to crvenilo. Da li slučajno postoji neka terapija koja bi mi ublažila simptome crvenih očiju? Moram još spomenuti da kada odem kod doktora bude taj problem gdje mi se ujutro prilikom otvaranja očiju javlja bol, kao da imam žilete u očima. Tada mi pomogne terapija, bol prestane, ali ne i crvenilo. Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

krvave oči
Dean Šarić
Poštovana,

vi gotovo sigurno imate problem suhoga oka. To je vrlo složena problematika koja se rješava dugotrajno, svakako nadilazi okvire ovakvog odgovora. Svakako Vam treba iskusan oftalmolog koji će se posvetiti rješavanju problema. Prevelika osjetljivost koju navodite samo je posljedica suhoće, dakle treba rješavati uzrok.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × jedan =

Back to top button