Zašto mi oko postane krvavo iz čistog mira?

Poštovani, imao sam konjunktivitis prije jedno desetak godina i to tri puta u razmaku od godine dana. Više ga nemam, ali zna mi se svakih nekoliko tjedana (ili mjeseci) dogoditi da mi oko postane krvavo iz čistog mira. To mi se događa već godinama. Naime prođe mi to vrlo brzo, nekada i nakon jednog ili dva dana već, nakapam si oči s kapima Visine ili Proculin i tada bude ok. Naime, ne osjećam nikakvu bol, jedino mi se zna na trenutke zamutiti vid i tu i tamo me zna pecnuti. Pošto mi to uvijek brzo prođe, još nisam posjetio liječnika. Zanima me da li je moguće ikako spriječiti da se crvenilo na očima uopće više ne pojavljuje, tj. da li ima neka krema ili kapi koje trajno sprečavaju crvenilo u oku i koji je mogući uzrok tog crvenila? Vid mi je inače dobar, nikada nisam koristio naočale. Imam psa, ali pretpostavljam da je u pitanju nekakva alergija na psa da bi mi oči tada konstantno bile krvave? Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oko krvavo, oko postane krvavo
Dean Šarić
Poštovani,

moguće je da se radi o oštećenju rožnice (tzv. recidivantne erozije) koja nije dobro zarasla i povremeno Vam pravi probleme koje navodite. Rješenje je u vlaženju oka (umjetne suze i gel) što češće, naročito prije spavanje i kad se probudite. S vremenom je moguće da se rožnica potpuno oporavi. Ako se problemi nastave i pogoršaju (ukoliko je doista riječ o recidivantnoj eroziji) moguć je tretman laserom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × 5 =

Back to top button