Zašto osjećam nelagodnost, žuljanje i grebanje u oku?

Poštovani, molim za pomoć. Već godinu unazad imam problem s lijevim okom. Od početka mi je smetao dim u zatvorenim prostorijama, neprestano mi je suzilo kao da plačem. Dođem kući, legnem i tu noć ne prespavam, ne mogu ga zatvoriti jer mi i dalje suzi i osjećam pijesak u oku, odnosno ne da mi da ga zatvorim. Posljednjih mjesec dana u tom istom oku osjećam nelagodnost, žuljanje, grebanje i stalno treptanje, ne mogu dugo gledati u istu točku. Inače nikad nisam imao problema s očima i vidom, ali je činjenica je da radim na računalu, takav mi je posao. Molim za odgovor, da li je to efekt suhog oka i da li imam potrebe za brigom? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nelagodnost u oku, žuljanje u oku, grebanje u oku
Dean Šarić
Poštovani,

suhoća oka može biti uzrok, ali moguće je i da je riječ o nekoj starijoj ozljedi rožnice koja nije dobro zarasla. U svakom slučaju treba pratiti simptome i kod svakog pogoršanja javiti se oftalmologu. Ukoliko je riječ o staroj ozljedi (recidivantna erozija) može se pokušati laserskim zahvatom odstraniti uzrok problema (zahvat se zove PTK fotorefraktivna keratektomija).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

4 Komentara

  1. Postovani,
    obracam Vam se sa molbom za misljenje obzirom da vec duze od godinu dana imam problem sa grebanjem u oba oka. U pocetku sam imao blagi svrab kapaka koji je resen kratkorocnocno koriscenjem Korticin masti, nakon krstkog vremena pojavio mi se svrab u ocima sa peckanjem. Problem je samo kratko resen sa kapima Oftamol, nakon cega se opet pojavilo grebanje i svrab ociju. Radio sam bris oba oka sve ok. Dosta vremena sam pred racunarom zbog posla, koristim vec 8 godina lek koji sadrzi beta blokatore. Nije ustanovljena alergija.Imam 40 godina. Preporuka oftamologa je dugorocno koriscenje lekova Korticin/ Oftamol jer je problem postao hronicni !?
    Unapred hvala na odgovoru.

  2. Poštovanii, imam problem od juče oko me pecka i osećam nelagodnost, imam osećaj kao da imam izraslinu na kapku sa unutrašnje strane, ali kada mi pogledaju oko nemam ništa… Hvala unapred na odgovoruu..
    Pozdrav

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button