Zašto mutnije vidim kad skinem naočale nego prije?

Poštovani, počela sam nosit naočale u 3. mjesecu ove godine, tada sam tek napunila 16 godina. Dioptrija mi je na desnom oku -1,25 a na lijevom -1,75. Otkako sam ih počela nosit, čini mi se da kada skinem naočale vidim mutnije, naspram prije nego što sam ih počela nosit. Da li je to normalno? I dali će mi se popravit dioptriju ako ih redovno budem nosila i koliko bi od prilike vremenski trebalo? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

mutniji vid bez naočala
Dean Šarić
Poštovana,

mislim da je riječ o subjektivnom osjećaju. Dok niste nosili naočale navikli ste na loš vid, a sada kada imate s čim usporediti čini Vam se da ste vidjeli bolje prije nošenja naočala. Jedina mogućnost za popravljanje vida u vašem slučaju je laserska korekcija dioptrije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

trinaest − osam =

Back to top button