Zašto imam čudnu percepciju nakon tamponade silikonskim uljem?

Poštovani doktore, imao sam ablaciju retine prije 27 dana. Urađena je tamponada silikonskim uljem. Imam čudnu percepciju kada gledam na to oko. Bliži predmeti mi se čine udaljenijim. Pored prisutnog zamućenja tu je i blago iskrivljenje slike. U suštini moj vid ne bi bio toliko loš da nema ovih simptoma koje sam naveo. Liječnik mi je rekao da je to sasvim normalno, jer je silikonsko ulje u oku i oku treba vremena da se oporavi. Međutim ja sam zabrinut u pogledu toga, jer poznajem ljude koji nemaju simptome kao ja, a imali su isti operativni zahvat. Hvala na Vašem odgovoru!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

tamponada silikonskim uljem
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je o problemima koje uzrokuje ulje, ali i oštećenje retine koje je nastalo zbog ablacije. Moguće je da će se bar dio tih simptoma smiriti ili nestati, potrebno je strpljenje i redovni pregledi retinologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × dva =

Back to top button