Zamućenje rožnice – koliko je to opasno?

Poštovani, dijagnosticirano mi je; desno oko točkasto rožnica Fl +, medijalno stromalno zamućenje s uraštanjem krvnih žila u rožnicu, lijevo oko uredan nalaz. Liječnik me hitno poslao specijalisti. Koliko je to opasno oštećenje? Koji je oblik terapije? Koliko je uspješno liječenje? Zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zamućenje na rožnici
Dean Šarić
Poštovana,

važan podatak je da li nosite kontaktne leće? Riječ je vjerojatno o marginalnom ulkusu koji zahtijeva ozbiljno (ponekad dugotrajno) liječenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

4 Komentara

  1. Poštovani, ustanovljena mi je distrofija rožnice. Nakon brojnih pregleda od strane oftamologa i upotrebom propisanih kapi i injekcija, nažalost došlo je do gubitka vida na desno oko. Navodno to moglo desiti od raznoraznih čimbenika tipa; lijekovi (propranolol) koje sam pila za povišeni pritisak , zatim povišene masnoće u krvi itd. To su pretpostavke. Međutim rečeno mi je da stanje treba pratiti, ali ja ne znam na koji način. Imam i na drugom oku neku malu naznaku istog problema kao i na desnom oku. Ja stvarno ne znam kome da se obratim. Trebam negdje gdje imaju specijalni aparat za pregled rožnice da bi se ustanovilo usljed čega se sve ovo desilo.

  2. Postovanje doktore
    Htela sam vas pitati postoji li mogućnost da se otkloni ožiljak u oku od herpes zostera .Pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest + tri =

Back to top button