Vruće ulje mi je uletjelo u oko, što napraviti?

Poštovani, imam pitanje: danas sam uočio jedan problem s desnim okom. Jutros kada sam pogledao koliko je sati, primijetio sam da me nešto žulja u oku. Na lijevom oku imam oštećenu makulu od lasera, pa imam mrlju ali sada sam primijetio da loše vidim na desno oko. Do sada s desnim okom nisam imao problema. To me muči jer sam večer prije ovoga pekao meso i ulje onako vruće mi je od pucketanja uletjelo u oko. Odmah sam isprao i umio oko nekoliko puta. Imao sam osjećaj da me nešto žulja, ali je prošlo kroz pola sata. Što mi savjetujete? Također me zanima da li je moguće obaviti laserski zahvat uklanjanja dioptrije s 17 godina?

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vruće ulje u oku
Dean Šarić
Poštovani,

vjerojatno je riječ o manjoj opekotini rožnice, no svakako posjetite oftalmologa. Zahvat uklanjanja dioptrije je moguć s navršenih 18 godina.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

6 Komentara

  1. Molim vas pomozite.Evo placem i pisem.Dosao sam iz skole i poceo da pecem jaje na oko,kako sam dosao da ugasim prsnulo me ulje u oko nekoliko puta sam se umivao pa neznam vise sta da radim.Roditelji su mi na poslu.Nesmem da im kazem sta se dogodilo.Molim vas pomozitemi

  2. Postovanje , sto bih trebala napraviti prije 3 dana je moj necak na sebe prolio punu casu vrelog ulja i do sada nije imao nikakve simptome ali danas mu je oko jako natekao nemoze gledat na tom oku molim vas dali bih trebala ici na hitni ili ??

  3. Postovani molim Vas savjet. Djetetu je prsnula kapljica vruceg ulja u oko. Kasnije se roznica oka zacrvenila, kod spojnice oka. Dijete ne pokazuje da ga smeta ili boli, ne dira to oko. Trebamo li hitno oftalmologu? Dijete je navrsilo 2 godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × 1 =

Back to top button