Upala oka ne prolazi – što napraviti?

Poštovani doktore, radim sa UV svjetlošću već 4 godine. Prije dva tjedna vraćajući se s posla, osjetio sam kao da mi oči gore. Uobičajen mi je taj osjećaj kad radin sa UV lampom, mislim čest. Došao sam kući i stavio sam hladnu oblogu na oči, ali probudila me je jaka bol i žarenje očiju. Obično ako sam dugo u mašini događalo mi se da me ovako bole i peku, ali poslije jedan ili dva dana bi me prošlo. Otišao sam kod doktora i pri pregledu mi je rekla da imam totalnu eroziju očiju. Išao sam na terapiju dnevnu u našoj bolnici, primao sam terapiju nekih 8 sati, malo, ali baš malo je bilo bolje. Malo su mi se oči izbijelile, nisu bile toliko crvene.

Otišao sam na kontrolu za sedam dana, i baš taj dan sam osjetio opet vrelinu u očima. Ista ta doktorica je rekla da je to upala oka konjunktivitis i da tako mora. Taj dan sam došao kući i osjećao sam kao da mi neko blago naduvava oči, i sutradan kad sam ustao je bio užas. Od krmelja nisam mogao otvoriti oči, kad sam otvorio još gore crvenilo nego što sam imao prethodno.

Otišao sam odmah kod doktorice da bi ona rekla veoma ljutito da je to upala oka konjunktivitis i da to tako mora. Međutim, poslije 7 dana isto crvenilo ne popušta. Od terapije koristim Tobradex kapi, Floxal mast, i Hylo Care umjetne suze. Sad mene zabrinjava što kad se ujutro budim krmelji koje jedva umijem i sukrvica u njima crvenkasti su. Na dnevno svjetlo ne mogu izaći jer mi jako smeta, odmah osjetim peckanje i suze kreću. Ako možete zaključite što iz ovoga veoma bih vam bio zahvalan. Zašto mi upala oka ne prolazi? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

upala oka ne prolazi
Dean Šarić
Poštovani,

prvo ste imali oštećenje UV svjetlošću, a nakon toga bakterijsku upalu oka. Trebalo bi uzeti bris spojnice, promijeniti antibiotsku terapiju, a onda je eventualno korigirati po nalazu brisa. Svakako ponovno morate na pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest − 2 =

Back to top button