Smeta mi svjetlost, da li je uzrok upala oka?

Poštovani doktore, imam problem s lijevim okom koje me svrbi dosta puta, idu mi suze i dosta mi smeta svjetlost. Ostao sam u bolnici već sad 5-ti dan, kapaju mi kapljice i mast, a dobio sam i injekciju u tijelo. U početku mi je ustanovljen herpes oka koji mi se nakon 2 dana povukao – tako su rekli u bolnici. Molim vas, dali bi razlog tome što mi još uvijek jako smeta svjetlo bila upala i da li će to nestati i biti u redu? Ili što bi to bilo? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

fotofobija upala oka, osjetljivost na svjetlo upala
Dean Šarić
Poštovani,

fotofobija (svjetloplahost) je uobičajen simptom kod upale oka, prolazi skupa sa upalom. Riječ je zapravo o refleksu kojim se oko štiti kod upalnih promjena.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva − dva =

Back to top button