Toksoplasmoza conjuctivitis i operacija dioptrije?

Poštovani, od rođena imam toksoplasmozu conjuctivitis, koja mi je otkrivena tek u 7. godini. Sada nosim naočale. Dioptrija mi je na jednom oku -5.00 a na drugom -7.00, pa me zanima pošto je sada medicina toliko napredovala da li je moguća kakva operacija, barem da se dioptrija smanji? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

toksoplasmoza conjuctivitis
Dean Šarić
Poštovana,

hm, vjerojatno je riječ o retinitisu koji nije otkriven ranije. Najčešće je riječ o ožiljku koji ostane nakon takve upale. Operacija dioptrije može se učiniti i nema veze s ovom infekcijom u mladosti.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × tri =

Back to top button