Skotomi u vidnom polju nakon ozljede?

Poštovani, mom suprugu je prije nekoliko dana palo stablo (odnosno krošnja stabla) na leđa i glavu. Bio je u bolnici, tamo su mu sašili posjekotinu na glavi koja je bila uska ali duboka. Od tada u jednom oku vidi “leteće mušice” kada gleda u svjetlu površinu, a kada je mrak svjetlo poput svjetla lasera. U otpusnom pismu mu je napisano da posjeti oftalmologa zbog skotomije. Zanima me da li je to nešto opasno, koje su posljedice? Suprug ima 45 godina. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i srdačno Vas pozdravljam.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

skotomi u vidnom polju, skotomi oka
Dean Šarić
Poštovana,

simptomi koje opisujete vezani su za problem retine, ne mora nužno biti opasno. Svakako se čim prije javite oftalmologu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

deset − 5 =

Back to top button