Što je prozirna izraslina na oku veličine 1mm-2mm?

Poštovani doktore, što je prozirna izraslina na oku, veličine 1mm-2mm? Nalazi se između šarenice i kuta desnog oka kod nosa (negdje oko 9 sati da bolje opišem). Zna me oko nekad malo žuljati, ne boli me osim kad na primjer zatvorim oko i s noktom prijeđem preko tog područja, samo na jednom mjestu kao da me igla ubola. Kad je zatvoreno oko i trljam oko tada me ne boli. Zanima me da li znate što bi to moglo biti? Na slikama se ne vidi pa ne mogu slikati. Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

prozirna izraslina na oku
Dean Šarić
Poštovani,

vjerojatno je riječ o pingvenkuli – malom uzdignuću spojnice koje može biti prozirno, ali i žuto do crveno. Riječ je najčešće o posljedici suhoće oka. Za početak kapajte umjetne suze i svakako se javite oftalmologu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 3 =

Back to top button