Problemi sa suhim očima i oticanjem gornjih kapaka?

Poštovani doktore, prije 7 mjeseci sam obavila na lasersko skidanje dioptrije. Imam problem sa začepljenim suznim kanalima, suhim očima i oticanjem gornjih kapaka ujutru, a i preko dana. Ponekad mi oči budu tako otečene da mi se čini da su skroz deformirane, lijevo oko više od desnog. Moj doktor je u međuvremenu promijenio više terapija i razne kapi, ali sve neuspješno. Trenutno koristim Recugel i Fermavisc kapi, ali mi to baš i ne pomaže. Ako imate neki savjet, molila bih vas da mi napišete. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oticanjem gornjih kapaka
Dean Šarić
Poštovana,

ako je problem začepljenih suznih puteva onda je potrebno sondiranje, ako je slučaj obratan potrebno je suznim čepićima zatvoriti suzne kanale, no za to je potreban pregled. Kada se to riješi potrebno se koncentrirati na umjetne suze. Ako one same nisu dovoljne, moguća je primjena kapi napravljenih iz vlastitog seruma. No naravno sve to u dogovoru sa svojim oftalmologom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset − osam =

Back to top button