Godinama imam problem sa suzenjem očiju, kako to izliječiti?

Poštovani doktore, imam 63 godine i već više godina imam problem, tzv.: “suzenje očiju”. Bio sam kod specijalista u bolnici Vinogradska i privatno (krapinska županija). Ne nosim naočale (osim za čitanje: 1,75). Znam da je “vanjski utjecaj” (ili dim, vjetar, sunce), ali uvijek mi kroz cijeli dan “suzne oči” predstavljaju problem. U Vinogradskoj sam prije otprilike 2 godine bio i na “širenju očnih kanala”. Koristio sam ili koristim kapi: Vizol s, Tobrex 5ml, a najviše koristim Opatanol 1mg. Jedanput pomažu jedne, a drugi puta druge, ali sve to “drži” jedan dan ili dva a onda opet isto. Inače znam da mi najviše smeta “dim pušača” koji vrlo često zbog posla ne mogu izbjeći, iako nisam pušač. Molim Vaše mišljenje. Unaprijed zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

problem sa suzenjem očiju
Dean Šarić
Poštovani,

suhoća oka i posljedično suzenje vrlo je složen problem koji ponekad zahtijeva dugoročno, pa i doživotno liječenje, svakako se ne može rješavati ovako. Potreban Vam je iskusan oftalmolog koji će se posvetiti vašem konkretnom slučaju. Svakako morate biti uporni.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedanaest − šest =

Back to top button