Postoji li zdravija terapija od Hidrocortizona za alergijski konjuktivitis?

Poštovani doktore, prije dvije godine sam imala dosta problema s desnim okom – peckanje i osjećaj pijeska. Promijenila sam jako puno terapija, i tek poslije pete terapije su mi ustanovili da se radi o alergijskom konjunktivitisu. Prepisane Pana kapi i Hidrocortizon mast. Alergija se povukla poslije dva tjedna. E sad ono što mene muči jeste što se alergija ponovo javila i zanima me koliko smijem koristiti Hidrocortizon, jer sam čula da izaziva kataraktu? I da li postoji neka zdravija terapija koja mi ne bi škodila oku? Unaprijed se zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

 hidrocortizon, alergijski konjuktivitis
Dean Šarić
Poštovana,

postoji, postoje takozvani nesteroidni antiinflamatorni lijekovi (kapi), ali i vrlo blagi kortikosteroidi. Također postoje različiti drugi lijekovi koji mogu pomoći kod Vašeg problema (stabilizatori mastocita i sl.), a koji imaju manje nuspojave. Svakako Vam to mora propisati oftalmolog.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × pet =

Back to top button